• Τα νέα μου
  • Η Ζωή μου
    • Τα παιδιά μας
    • Οι πιστοί μας φίλοι
  • Πολιτισμός
    • Λογοτεχνία
    • Φωτογραφία
    • Κόσμημα
    • Δημιουργοί
  • Εκδηλώσεις
    • Μουσική
  • Γαστροσοφίες
    • Συνταγές της Μαμάς
    • Το κρασί
    • Cocktails
  • Et cetera
    • Όροι χρήσης
  • Contact us
et cetera και τα ετερα

Domaine Claudia Papagianni

2/28/2013

0 Comments

 
Picture
Κτήμα Κλάουντια Παπαγιάννη


Στην μαγευτική ορεινή Χαλκιδική, στους πρόποδες του Χολομόντα, σε μία έκταση 200 στρεμμάτων, δημιουργήθηκαν οι αμπελώνες του κτήματος ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, οι οποίοι καλλιεργούνται σύμφωνα με τους κανόνες της βιολογικής καλλιέργειας.


Με οδηγό την αγάπη και το μεράκι για το καλό κρασί όπως από παλιά το γνωρίζουμε και αποκλειστικό και μόνο προσανατολισμό την ποιότητα, ξεκίνησε η Κλαούντια Παπαγιάννη το 2004 να φυτεύει τους αμπελώνες της στην Αρναία και Μαραθούσα Χαλκιδικής σε υψόμετρο 650μ και 250μ αντίστοιχα.


Η άριστα μεθοδευμένη επιλογή γηγενών και διεθνών ποικιλιών με την περιορισμένη στρεμματική απόδοση του αμπελώνα, παράλληλα με την χρησιμοποίηση της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας κατά την οινοποίηση, διασφαλίζει την καλύτερη δυνατή ποιότητα των κρασιών της.





Το 2006 ξεκίνησε η κατασκευή του οινοποιείου, έκτασης 3300τμ το οποίο και ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2008. Το οινοποιείο το οποίο είναι επισκέψιμο, περιλαμβάνει ένα κελάρι 800τμ, αίθουσα πολυθεάματος και γευσιγνωσίας και μία “Boutique” όπου προβάλλονται εκτός από τα κρασιά του κτήματος και διάφορα άλλα τοπικά προϊόντα.


Picture
Σύγχρονο Οινοπιείο
Picture
Γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες
Picture
Άποψη από τα αμπέλια του κτήματος
Picture
Η Κλάουντια Παπαγιάννη
Το 2008 το κτήμα ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ εμφανίζεται στην αγορά με 5 ετικέτες.  Το ερυθρό Claudia Papayianni σοδειάς 06, το λευκό Claudia Papayianni σοδειάς 07, το ροζέ Claudia Papayianni σοδειάς 07, τη νέα Μαλαγουζιά “ALEXANDRA” του 07 καθώς επίσης και το νέο Merlot “NIKOLAS” του 07, τα οποία έχουν ήδη βραβευτεί με χρυσά και αργυρά μετάλλια σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς οίνου.

Picture
Picture
Picture
Η παραγωγή του 2008 ανέρχεται στις 100.000 φιάλες, όπου και παρουσιάζονται 4 νέες ετικέτες.  Το Viognier-Assyrtiko ‘08σε περιορισμένο αριθμό φιαλών, καθώς επίσης και το ερυθρό από Xinomavro-Syrah- Cabernet Sauvignon ’07.  Οι άλλες 2 νέες ετικέτες «Εξ – Αρνών», το λευκό από Assyrtiko- Chardonnay και το ερυθρό από Syrah – Xinomavro αποτελούν μια νέα πρόταση του κτήματος για ένα ποιοτικό αλλά πιο οικονομικό κρασί.

Οι εξαγωγές του κτήματος Κλαούντια Παπαγιάννη προς την Αμερική, Γερμανία Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Κύπρο κ.α., καλύπτουν περίπου το 30 % της συνολικής παραγωγής, πολύ σημαντικό ποσοστό για ένα νεοεμφανιζόμενο κτήμα.

Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Domaine Claudia Papayianni

Αρναία, Χαλκιδικής
630 74
Τηλέφωνο Επικοινωνίας για επίσκεψη & ξενάγηση στο 

0030-23720 23120
Για περισσότερες πληροφορίες επισκευθείτε την ιστοσελίδα
www.cp-domaine.gr
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Εάν ενδιαφέρεστε να επισκεφθείτε το κτήμα Κλαούντια Παπαγιάννη παρακαλούμε να  επικοινωνήσετε  μαζί μας.

Οινοποιείο:
23720 23120
 
Το επισκέψιμο Οινοποιείο λειτουργεί καθημερινά από τις 8:00 έως τις 16:00 και τα Σαββατοκύριακα κατόπιν ραντεβού.

0 Comments

BLINK   ZIBIBBO BRUT SPARKLING WINE

1/28/2013

0 Comments

 
Picture
CHEER UP!
Ένα νέο φυσικό αφρώδες κρασί από εκλεκτά σταφύλια ZIBIBBO!
Για Βrut απόλαυση, χωρίς πρόσχημα! 

Το Blink Zibibbo, ολοκληρώνει ένα ταξίδι αναζήτησης στους επιλεγμένους αμπελώνες της Λήμνου και υπόσχεται πολλές γευστικές και απολαυστικές στιγμές! 

Δοκιμάστε το δροσερό και φινετσάτο αυτό κρασί και ανακαλύψτε τα πλούσια αρώματά του! Βερίκοκο, λεμόνι, γιασεμί και τριαντάφυλλο είναι κάποια από αυτά που ξεχωρίζουν!
Παρατηρείστε επίσης, τις φυσαλίδες όπως χαϊδεύουν ευχάριστα τον ουρανίσκο. Είναι απαλές και παιχνιδιάρικες!
Για τις gourmet, γιορτινές βραδιές που έρχονται, αλλά και για την κάθε μοναδική στιγμή σας πιείτε ένα Blink!
Απολαύστε υπεύθυνα, γιορτάστε χωρίς πρόσχημα και… cheer up! 


Picture




Μερικές πληροφορίες για εκείνους που θέλουν να ξέρουν καλύτερα..

   Το Blink Zibibbo, είναι ένας αφρώδης οίνος όπως είναι και η γνωστή σε όλους,  γαλλική champagne, τα ιταλικά spumante , η ισπανική cava κλπ.

Είναι Ελληνικό και παράγεται από βιολογικά σταφύλια. Προέρχεται από την ευρέως γνωστή για το άρωμά της και την ιδιαίτερα φινετσάτη επίγευση της ποικιλία Μοσχάτο Αλεξανδρείας(που καλλιεργείται στην Λήμνο) ή αλλιώς…Zibibbo!
 

Το Blink Zibibbo δημιουργήθηκε βασιζόμενο πάνω σε μία ιδέα. 
Να υπάρξει ένα Ελληνικό αφρώδες κρασί, ποιοτικό και  εύγευστο που κυρίως, θα ανταποκρίνεται σε υψηλές απαιτήσεις.

Να ανταποκρίνεται και στο Ελληνικό τραπέζι…

Ο αφρώδης χαρακτήρας  του και κυρίως το ίδιο  το Blink Zibibbo Brut  δένει απόλυτα με την Ελληνική κουζίνα.





Πώς πίνεται το Βlink Zibibbo Brut
 Ένα αφρώδες φρουτώδες  κρασί που να μπορεί κανείς να το απολαμβάνει όλες τις ώρες…όλες τις στιγμές. Με το φαγητό, το απεριτίφ, ύστερα από ένα σπουδαίο γεύμα μαζί με το γλυκό, σε ένα πάρτι, μια βραδινή έξοδο, παντού…..
 Σίγουρα πρέπει να σερβιριστεί σε αρκετά χαμηλή θερμοκρασία και σε ψηλό ποτήρι, ειδικό για αφρώδη κρασιά. Η επιλογή των εδεσμάτων που θα συνοδέψουν το Βlink είναι εξίσου σημαντική-όπως συμβαίνει σε όλα τα κρασιά. Σας προτείνουμε γλυκόξινες γεύσεις αλλά και bitter όπως οι σοκολάτες και πικάντικα.  


Picture


ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ BLINK WINES

 Πίσω από την Blink Wines, βρίσκεται ένα δημιουργικό Team που στόχο έχει να δημιουργήσει νέα σύγχρονα καινοτόμα κρασιά.
Δεν φοβάται να πειραματιστεί και να κάνει τα οινολογικά της όνειρα πραγματικότητα.  Ενδιαφέρεται για την υγεία και υπογραμμίζει την υπεύθυνη κατανάλωση. 
Πιστεύει στα ποιοτικά «πράσινα». Για το λόγο αυτό, Βlink Ζibibbo, προέρχεται από τους βιολογικούς αμπελώνες της ηφαιστιογενούς Λήμνου και παράχθηκε με υψηλές οινολογικές απαιτήσεις.

Τέλος φιλοσοφία μας είναι, να μπορούμε εμείς και οι φίλοι μας, να χτίζουμε τις δικές μας στιγμές. Ανθρώπινα, με ενθουσιασμό και γούστο το οποίο να μην επιβάλλεται από κανέναν. 


0 Comments

ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΠΙΕΡΙΑ ΕΡΑΤΙΝΗ

1/28/2013

0 Comments

 
Picture
Το Κτήμα «Πιερία Ερατεινή» βρίσκεται στον Κολινδρό. 
Η «Πιερία Ερατεινή» αναζητά την σύγχρονη έκφραση του Ελληνικού οίνου.

Καλλιεργούμε 150 στρέμματα αμπελώνων με ποικιλίες ελληνικές όπως Aσσύρτικο,  Μαλαγουζιά, Κολινδρινό, Ξινόμαυρο αλλά και μερικές διεθνώς αναγνωρισμένες όπως το Chardonnay, Syrah και Cabernet Sauvignon.

 Πιστεύουμε ότι οι ποικιλίες σε κάθε τόπο, πρέπει να μιλούν «διαφορετική γλώσσα» και να «διηγούνται διαφορετικές ιστορίες». 


Αναδεικνύουν τελικά, προσαρμοζόμενες στην κάθε περιοχή, μια έκφραση ιδιαίτερη και μοναδική ώστε να υπάρχει  πλούτος και πολλαπλότητα.    Εναρμονισμένη με την φιλοσοφία αυτή, είναι η βιολογική αμπελοκαλλιέργεια, καθώς,  προβλέπει την βέλτιστη έκφραση του κάθε οικοσυστήματος μέσα από τα προϊόντα του. 
  


Picture
Ο Αμπελώνας μας ( Μονή Αγίου Αθανασίου Κολινδρού) 
   
   Η «Πιερία Ερατεινή» τοποθετήθηκε προσεκτικά στις λοφοπλαγιές «ΠΛΩΡΙΑ» γύρω από το γυναικείο μοναστήρι του Αγίου Αθανασίου στον Κολινδρό σε υψόμετρο 400μ. Γύρω γύρω, κατηφορίζουν οι αμπελώνες. Στα παλαιότερα χρόνια, απλωνόταν στον τόπο αυτό, το σημαντικότερο αμπελοτόπι της περιοχής. Τα ελαφρά, άμμο-αργιλώδη εδάφη με σημαντική περιεκτικότητα σε ανθρακικό ασβέστιο και η μεγάλη κλίση του εδάφους ήταν από τότε γενναιόδωρα με  τις καλλιεργητικές  προσπάθειες. Η λιτή εδαφική σύσταση και οι πολύ χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις είναι οι παράγοντες που δίνουν την ποιότητα στα σταφύλια.


Picture
Terroir και βιολογική καλλιέργεια 

               
Η  βιολογική αμπελοκαλλιέργεια,  έχει δώσει μια νέα προοπτική στον όρο «savoir faire», που σε συνδυασμό με το κατάλληλο κλίμα, τη μορφολογία του εδάφους και την επιλεγμένη τοπογραφία.

 Μπορούν πραγματικά να αναδείξουν προϊόντα terroir, δηλαδή με χαρακτήρα και ταυτότητα, όπου οι ποικιλίες σε κάθε τόπο, θα μιλούν τη δική τους γλώσσα και θα διηγούνται διαφορετικές ιστορίες.



καλλιεργούμε τους αμπελώνες μας  βιολογικά  για βέλτιστη έκφραση του οικοσυστήματος

Picture
ΟΙ «ΕΡΑΤΕΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ» λευκές 

Επιλέξαμε τις ποικιλίες Ασύρτικο, Chardonnay και Μαλαγουζιά για τον λευκό μας οίνο και  μας ανταπόδωσαν  τις «Ερατεινές Ευχές». 
Με έμφαση στην προσεκτική ωρίμανση οι «Ερατεινές Ευχές»   δίνουν  σε περιορισμένο αριθμό φιαλών ένα γεμάτο αρωματικό κρασί με πλούσιο σώμα, ισορροπία και βάθος.  
Οι τρείς ποικιλίες οινοποιήθηκαν ξεχωριστά και παρέμειναν για μερικούς μήνες σε ιδιαίτερα επιλεγμένα βαρέλια.  
 Οι «Ερατεινές Ευχές» θα συνεχίσουν να ωριμάζουν στις φιάλες αναδεικνύοντας στα επόμενα χρόνια αρώματα και γεύσεις. 


Είναι ένα καθαρό λευκό  κρασί με χαρακτήρα και προσωπικότητα. Στη μύτη αναγνωρίζει κανείς σε ένα αχνό φόντο, λιωμένο βούτυρο, κίτρο  και ψημένα πορτοκάλια και ύστερα εμφανίζονται εξωτικά φρούτα . Στο στόμα μέσα σε ένα  μπουκέτο  λουλουδιών  τροφαντό και νεαρό σώμα με μια ελαφριά λιπαρότητα  αλλά και ένα ευγενικό «κλείσιμο»,  λεπτό και πικάντικο.


Picture


Κείμενο στην ετικέτα των « Ερατεινών  Ευχών»


“Φυλάει λένε τις ευχές η ψυχή του ανθρώπου
κι όταν κάπου συναντήσει  «κλέφτη», φυσάει  πνοή στα όνειρα.
Μα δεν είναι  ευχή αυτό που βγαίνει αλλά λαχτάρα.
Ευχές είναι  που ορίζουν τη ζωή του ανθρώπου και κατευθύνουν το μάτι και… χαρά λένε, σ ’όποιον ξέρει πως οι ευχές είναι σαν  το κρασί…για να μοιράζονται.


Picture
ΟΙ «ΕΡΑΤΕΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ» κόκκινες 

Μεταξύ των χαρισματικών ερυθρών ποικιλιών τρείς ξεχωρίζουν για την δύναμη τον χαρακτήρα και την ικανότητα για μακρόχρονη παλαίωση:

η Cabernet Sauvignon προικίζει με το δοκιμασμένο φαινολικό δυναμικό της, η Syrah προσφέρει φινέτσα και φρουτώδη αρώματα, το Ξινόμαυρο υπογραμμίζει την δροσερή επίγευση και προσθέτει δυνατότητες παλαίωσης.




Στο Κτήμα μας καλλιεργούμε* τις τρείς ποικιλίες με πολύ μικρές αποδόσεις.
Μετά από μακρά οινοποίηση, οι ποικιλίες παλαιώνουν σε νέα βαρέλια για 12 μήνες.
Στις κόκκινες Ερατεινές Ευχές  εντυπωσιάζουν  στην μύτη τα φρουτώδη αρώματα και τα μπαχάρια των ποικιλιών, ενώ στο στόμα προβάλλει μια στιβαρή  και έντονα γευστική αίσθηση με την υπόσχεση για μακρόχρονη παλαίωση.


Picture
 
Ο «Γυμνός Βασιλιάς»

Πάντρεμα παράδοσης και κοσμοπολίτικης έκφρασης από τις ποικιλίες Syrah 75% και Κολινδρινό 15%, γεννιέται με παρατεταμένη ωρίμανση των σταφυλιών, οινοποίηση και εκχύλιση μακράς διάρκειας των ευγενικών τανινών, 18-μηνη παραμονή σε νέα δρύινα επιλεγμένα βαρέλια και πολύμηνη παραμονή στις φιάλες.

Ο Γυμνός Βασιλιάς έχει ήδη έντονα αρωματική μύτη - αρώματα αποξηραμένων φρούτων όπως το σύκο και αρώματα φρέσκα και ζωηρά όπως φραμπουάζ, κασίς, ρέντμπερι… Γλυκά μπαχάρια και ξύλο. Στόμα γεμάτο, στέρεα δομημένο, ξηρό.

 Η εγγύησή του στο χρόνο είναι η ύπαρξη οξύτητας και οι έντονες τανίνες που δίνουν επίσης τα έντονα πολύπλοκα αρώματα του. Η επίγευση του είναι μακριά και χαρακτηριστική -  αφήνει την προαπαιτούμενη γευστική ανάμνηση-μάλιστα σε Bitter φόντο -ένα κρασί ικανό να νικήσει τον χρόνο, να ωριμάσει και να  υψώσει την απόλαυση. 


Picture
H Πιερία Ερατεινή ιδρύθηκε από δύο έμπειρους οινολόγους, από εκείνους που θεωρούν πως, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα μόνον όταν ο σκοπός ορίζεται από την τέχνη και η γνώση υπηρετεί το σκοπό αυτό. 
Η συνύπαρξη επιστήμης και τέχνης είναι αναγκαία. Από την μία, γιατί μόνο η τέχνη έχει την απαιτούμενη ευαισθησία να συλλάβει το Ιδανικό και από την άλλη, γιατί μόνο η επιστήμη, μπορεί να ορίσει τις τεχνικές προϋποθέσεις για να το επιτύχει. 

Ο Παύλος Αργυρόπουλος και ο Ανδρέας Πάντος απέκτησαν επιστημονικές γνώσεις ειδικευόμενοι στη Ελλάδα και το εξωτερικό και επαγγελματική εμπειρία στελεχώνοντας και διοικώντας τμήματα παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου για περισσότερο από δύο δεκαετίες σε  αμπελουργικές και οινοποιητικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και την Γαλλία.

0 Comments

    Author

    Domaine 
    Claudia Papagianni

    Archives

    February 2013
    January 2013

    Categories

    All

    RSS Feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
Photo used under Creative Commons from torbakhopper