• Τα νέα μου
  • Η Ζωή μου
    • Τα παιδιά μας
    • Οι πιστοί μας φίλοι
  • Πολιτισμός
    • Λογοτεχνία
    • Φωτογραφία
    • Κόσμημα
    • Δημιουργοί
  • Εκδηλώσεις
    • Μουσική
  • Γαστροσοφίες
    • Συνταγές της Μαμάς
    • Το κρασί
    • Cocktails
  • Et cetera
    • Όροι χρήσης
  • Contact us
et cetera και τα ετερα

Ρεβυθοσαλάτα 

6/19/2013

0 Comments

 
Picture
Συνταγή για  4 άτομα 

Υλικά:

200 γρ αποξηραμένα ρεβίθια
2 κόκκινα κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
100 γρ ντομάτες cherry
50 g λιαστή ντομάτα, μαριναρισμένη σε ελαιόλαδο
2 κλωναράκια βασιλικό
2 κλωναράκια δυόσμου
2 κλωναράκια κόλιανδρο
50g πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσια
1  λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας καρυδέλαιο
λίγο αλάτι 
1 πρέζα μπαχάρι 
1 πρέζα κύμινο

Εκτέλεση της συνταγής: 

Βάλτε τα ρεβίθια κατα τη  διάρκεια της νύχτας σε άφθονο κρύο νερό να μουλιάσουν. 
Ψήστε περίπου 2 ώρες  σε μια κατσαρόλα με φρέσκο ​​νερό, τα ρεβίθια.

Βγάλτε τα βρασμένα ρεβίθια,και στραγγίστε τα ρεβίθια. 

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε.
 
Πλύνετε τα ντοματάκια και  κόψτε τα σε τέταρτα.
Στραγγίζετε καλά, τη λιαστή ντομάτα  και κόψτε σε λεπτές λωρίδες. 

Κόψτε τις ελιές σε φέτες. Πλύνετε το λεμόνι με ζεστό νερό, τρίψτε λίγο στο μπολ και πιέστε το χυμό. 
Βάλτε τα ρεβίθια  , ​​τα κρεμμύδια, το σκόρδο,τη  φρέσκια λιαστή ντομάτα, τις ελιές, τα  βότανα, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το λάδι από καρύδια σε ένα μπολ. 

Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι  & κύμινο και ανακατεύουμε καλά.  Αφήστε να σταθεί για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε πάλι. 

















0 Comments



Leave a Reply.

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
Photos used under Creative Commons from jspatchwork, juanvvc, Biscarotte, micurs, avlxyz, helgabj, fred_v, topsyntages.gr, Fran Tapia, schreiblockade