
Συστατικά:
1 κιλό χοιρινό κρέας ( Μπούτι σε τεμάχια)
1μιση κιλό κυδώνια
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 ξύλο κανέλλας
2 κτλ σούπας βούτηρο
1 κτλ σούπας ζάχαρι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κυδώνια σε 4 η 6 κομμάτια ( βαρκούλες!)
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτηρο, προσθέτουμε το χοιρινό , για να ροδίσει για 5-7 λεπτά.
Σβήνουμε με ενα ποτήρι λευκό κρασί.
Προσθέτουμε τα κυδώνια, το ξύλο κανέλλας, αλάτι ,πιπέρι και μια κουταλιά ζάχαρη.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά να βράσει μεχρι να μαλακώσει το κρέας.
Σερβίρουμε ζεστό.