
Συστατικά:
1 ποτήρι ρύζι Μπασμάτι η μακρύκοκο
350 γρ. συκωτάκια πουλιών
350 γρ. ψαχνό απο κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια
100 γρ. φυστίκια Αιγίνης
100 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
2 κουταλιές της σούπας βούτηρο (Φυτίνη)
2 ποτήρια ζωμό απο κοτόπουλο
Αλάτι
Πιπέρι
1 ποτήρι ρύζι Μπασμάτι η μακρύκοκο
350 γρ. συκωτάκια πουλιών
350 γρ. ψαχνό απο κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια
100 γρ. φυστίκια Αιγίνης
100 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
2 κουταλιές της σούπας βούτηρο (Φυτίνη)
2 ποτήρια ζωμό απο κοτόπουλο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση της συνταγής:
Ξεφλουδίζουμε τα φυστίκια και τα αμύγδαλα και τα σοτάρουμε με λίγο βούτηρο, οταν πάρουν χρώμα προσθέτουμε τα συκωτάκια, κομμένα σε μικρά κομμάτια και τα ανακατέβουμε για λίγο .
Προσθέτουμε το ζωμό , τα κομματάκια απο το κοτόπουλο, το υπόλοιπο βούτηρο & το αλάτι .
Οταν αρχίζει να βράζει, ρίχνουμε το ρύζι , ανακατέβουμε για λίγο και χαμηλώνουμε την φωτιά εως οτου απορροφηθεί ο ζωμός.
Σβείνουμε την εστία και τοποθετουμε μια πετσέτα η χαρτι κουζίνας ανάμεσα στο κάλυμμα για να τραβίξει τα υγρά , για 20 λεπτά . Σερβίρουμε
Καλή σας όρεξη
Ιωάννα Στυλιανίδου